dimarts, 19 de març del 2019

30 ANYS DE LA WEB

  L'any 1989, ara ja en fa 30, va ser creada la web. Senzilla, amb només text i sense recursos gràfics, però ja navegable dins les possibilitats que l'entorn oferia en aquells moments.

  Les coses han canviat molt en aquests anys, i la Xarxa ha esdevingut, d'alguna manera, el centre de comunicacions per excel·lència.

  Comunicacions, entreteniment, informació....Tot, o gairebé tot es troba a la Xarxa, amb unes pàgines web que han evolucionat fins el punt que moltes d'elles ofereixen gran profusió de material gràfic; des de fotografies, fins a fragments de vídeo, cançons o, fins i tot ens permeten escoltar programes de ràdio i veure'n de televisió, tan en directe, com a la demanda.

  De fet, la web va néixer per ser de lliure disposició. Malgrat això, hi ha alguns paisos que han limitat l'accés a la Xarxa de manera gairebé "chauvinista", permetent només les poques pàgines que es creen a l'interior del país i excloent tot el demés amb excuses força banals. Però sempre en perjudici del poble. Fins i tot es parla de que encara hi ha un gran nombre de persones que no tenen accés a la Xarxa.

  Darrerament s'està parlant molt del que hom anomena; "llei del copyright" o de la propietat intel·lectual un text que, segons sembla, també aniria en detriment d'alguns drets.

  Però si el que volem és una Internet lliure i a l'abast de tothom, la única llei que caldria aplicar seria una que lluités de manera molt contundent contra la pitjor de les pirateries, que és la pornografia; tan d'adults, com infantil tot castigant de manera exemplar, tan els qui produeixen el material, com els qui el consumeixen.

  També caldria combatre la venda de productes, especialment medicaments, falsificats, així com drogues i armes, doncs està en joc la salut pública.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada