dilluns, 11 de febrer del 2019

LA BANDA SONORA DE LA NOSTRA VIDA

  Des que va ser inventada, a cavall entre els segles XIX i XX, la Ràdio, quina paternitat es disputen diversos paisos, ha estat sempre present en les nostres vides.

  Tot i que, en un principi, hi havia poques possibilitats d'escoltar una gran varietat d'emissores el cert és que, amb l'arribada de la FM i, actualment, amb les noves tecnologies, és possible escoltar fins i tot emissores de l'altra banda del Món via Internet.

  Però en temps en els que no existia encara la televisió, la Ràdio era, sens dubte, el mitjà estrella de la vida de moltes persones.

  Des de les emissores de la primera meitat del segle XX es podien escoltar; des de notícies, debats o tertúlies, fins les radio-novel·les, precursores de les actuals sèries televisives algunes de les quals duraven molt temps fins i tot, anys. També s'emetien obres de ràdio-teatre que una xarxa d'emissores va batejar com a "Teatre invisible".

  També s'hi podia escoltar música, en principi de gramòfon tot i que, més tard, els discos van ser un material valuós a l'hora de programar música.

  I ara que es parla de la realitat virtual, la Ràdio també va portar una primera "realitat virtual" que, durant uns quaranta anys, aproximadament, feia les delícies de moltes persones.

  El 13 de Febrer es va celebrar el Dia de la Ràdio, un mitjà der comunicació que, possiblement, sigui el que més pluralitat de veus tingui donat que, d'emissores n'existeixen de tota mena i per tots els gustos; des de les anomenades; "generalistes", fins les que emeten determinats estils musicals, passant per les que com aquesta des de la que us acompanyem, combinem les dues fórmules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada