dimarts, 19 de febrer del 2019

I ARA TAMBÉ...ALS MANAIES!

 Amb el pas del temps, la vida s'ha anat democratitzant progressivament. I, amb la democratització ha arribat, sens dubte, la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

  I és que, progressivament,   a les dones se'ls ha obert les portes a molts camps de la vida quotidiana que, fins no fa gaire, estaven totalment reservades als homes. Així, no és gens estrany trovar-nos actualment des de dones que condueixen un autobús, camió, tramvia, tren o taxi, fins a dones que piloten avions, que són agents de Policia, Bomberes, serveixen a l'Exèrcit  o exerceixen especialitats de la Medicina que, fins no fa gaire, eren gairebé totalment exercides per homes. I són, fins i tot, brillantíssimes investigadores.

  La Docència, la Judicatura i, darrerament, la Política, han estat  també objecte de progressiva feminització. Així, en alguns paisos, hi ha dones que ocupen el càrrec de Primer Ministre i, fins i tot, de President.

  L'esport no s'ha quedat enrere. I ja hi ha, a nivell espanyol, una Lliga de futbol femení encara que d'altres esports; com ara el bàsquet o l'handbol ja fa anys que en tenen.

  Fa pocs dies l'ACN ens informava del fet que, en assemblea general, els Manaies han aprovat finalment el fet que deixaran desfila dones tan a les Processons com a d'altres actes de caure religiós en que aquest col·lectiu pren part, una decisió que és fruit d'un canvi als Estatuts que els regulen.

  Segons la mateixa ACN ha sabut, les sòcies que vulguin participar a les Processons hauran de demanar-ho per escrit i, evidentment, esperar a que hi hagi una vacant.

  Quan hi hagi alguna dona desfilant amb els Manaies, sera la primera vegada, en els 80 anys que fa que aquesta Confraria existeix, que es vegin fones desfilant a les processons de Setmana Santa, en un altre acte d'igualtat d'oportunitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada