dilluns, 7 de gener del 2019

UNA MENTIDA HISTÒRICA

  La gran obsessió que hi ha avui pels productes "light", ha fet que quasi sense adonar-nnos hagin començat a arribar als nostres comerços una sèrie de productes amb aquesta etiqueta un distintiu que, contràriament al que podria semblar, no ens garanteix de cap manera que el producte sigui tan "lleuger" com es pretén.

  I és que si mirem les composicions dels productes, ens adonarem que, lluny de ser "lleugers", el que porten incorporat és una llarga llista d'additius que no els fan, precisament, "ligut".

  Una altra de les enganyifes que se'ns fa a l'hora de comprar productes alimentaris és l'etiqueta; "Sense sucres afegits". Es tracta del "sucre" que el cos no processa, en concret són sucres artificials, del tipus; maltitol, manitol o xilitol, per només anomenar-ne alguns.

  Els anomenats; "sucres alcohòlics" o "sucres-alcohol", són el resultat de la hidrogenació total o parcial de sucres, tals com la manosa, la maltosa o la sacarosa, lo qual produeix uns edulcorants artificvials que el cos no processa o, si ho fa, és en proporcions mínimes.

  De fet, i segons Viquipèdia, aquestes substàncies es fan servir com a excipient (Additiu) edulcorant en alguns medicaments; com xarops i d'altres per tal d'emmascarar un sabor, en ocasions tan amargant o fort que no el suportariem.

    Però en alimentació no haurien de dir-nos "semse sucres afegits", doncs és mentida, donat que en ocasions el que els productes porten són dos o més d'aquests sucres artificials-evidentment afegits-que no comporten el "zero sucres", tal i com pregonen les marques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada