dimecres, 18 de maig del 2016

NOVA FACILITAT, NOVA POLÈMICA

J fa temps que s'està parlant d'uns aplicatius que permeten, sobre tot des del mòbil, transmetre en directe imatge i so de la mateixa manera que una unitat mòbil de televisió ho faria.

  Els aplicatius solen anar lligats a xarxes spocials. I, hores d'ara, el més popular és l'anomenat; "Periscope", des de quina plataforma podem transmetre, en viu i en directe,m una vivència, com per exemple la visita s un monument històric, la trobada amb un amic o familiar o qualsevol altra vivència, que podem compartir amb els nostres contactes.

  Com tota xarxa social, però, aquestes plataformes tenen el seu "costat fosc", consistent en que, de la mateixa manera que podem transmetre totes les coses que he anomenat abans, també es poden transmetre altres fets que, la veritat sigui dita, nosón gens desitjables.

  A tall de curiositat, a laXina han prohibit transmetre mitjançant aquestes plataformes l'acció de menjar plàtans, sota l'absurda idea de que pot suggerir "pornografia".

  Perpò lluny d'aquesta annècdota que al nostre Món Lliure podriem considerar gairebé infantil, el cdert és que ja s'han transmès fets més greus amb l'ajut d'aquestes plataformes; des d'insults cap el seu eltrenador, per part d'un jugador del PSG, fins el suïcidi en directre d'una noia francesa, passant per altres fets de molta gravetat que ja han fet despertar la polèmica sobre unes plataformes que, segons sembla, no tenen cap mena de moderador o controlador.

  I és que ja en alguna ocasió hem plantejat la possibilitat d'implantar un document acreditatiu de que s'està preparat per utilitzar les noves tecnologies. No sera ara el moment?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada