dimecres, 9 de març del 2016

LES FESTES QUE PUGEN I BAIXEN

Estem en ple mes de Març, el mes en que s'estrena la Primavera. I, com es deia abans, tothom a estrenar quelcom nou. Fins i tot, els animals que hovernen ja comencen a treure eñ nas per gaudir d'un temps més benigne.

  I, tot just estrenada la Primavera aquest any, la Setmana Santa cau, precisament, la setmana del 21 al 27 d'aquet, des d'un punt de vista estríctment meteorològic, imprevisible mes de Març.

   És una setmana durant la qual molts indrets celebren diferents actes, molts d'ells, religiosos, com les Processons que, al menuys durant unes hores, prenen als cotxes el protagonisme pels carrers de les ciutats ò ppobles i que, en algunes Comunitats, com Andalusia, traspassen en certa manera el sentir religiós del poble andalús i esdevenen un pol d'atracció.

  Dissortadament estàn començant a bufar vents en contra d'aquests esdeveniments, doncs hi ha qui voldria vèure'ls desaparèixer sense calcular, ni tran sols el fet que alimenten el turisme i que les Confraries que les organitzen són, segons explicaven membres de les mateixes, en gran manera un element de cohesió social.

  És d'esperar que els qui voldrien veure caure aquest tipus d'actes mesurin el fet que, més que ser una potencial ofensa cap a ells, beneficien molta més gent.          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada