dimecres, 16 de març del 2016

EL QUE SEMBLA QUE NO TORNARA MÉS

  D'un temps ençà hem vist com tancàven establiments de tota la vida, com les botiguetes de barri o de poble, a les que anavem a comrar des de bén petits, negocis que les grans superfícies s'han encarregat de fagocitar de manera gairebé irrespectuosa.

  També els cinemes que, un rere l'altre, han anat sucumbint, ja no només per culpa de la pirateria si nio també de l'IVA que, com si es tractés d'un luxe, grava la cultura amb un 21 per cent . Però també per culpa de les platraformes legals, on podem veure les pel·lícules en streaming, és a dir, en linia, i per uns pocs diners, que són menys que els del cinema.

  Fins i tot hi ha hagut llibreries; com la gironina; "Carlemany",. o la barcelonina; "La Formiga d'Or", que han d'abaixar la persiana per motius molt similars als del cinema perdent-se, com a conseqüència, llocs de treball. I, si els diaris abandonen el paper; Què sera dels quiosquers?. Uns quiosquers que, en algunes ciutats podem dir que són autèntics guies urbans.

  La música no s'ha escapat d'aquest degoteig de tancaments. I, quan semblava que encara resistien les botigues de discos de tota la vida, resulta que una d'elles; "Discos Castelló", abaixara també persianes doncs, segons els propietaris, ha canviat molt la forma de consumir música per part del públic.

  Ja siguin les plataformes en linia, l'IVA cultural o tot junt, han portat aquesta quàsi centenària botiga de Barcelona al tancament.

  És, certament, molt lamentable que petits negocis quer, a més de donar feina a molta gent, eren negocis de proximiotat que ens aconsellaven bé, hagin de caure per culpa d'unes circumstàncies que els són completament alienes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada