dimarts, 11 d’agost del 2015

PER LES COSES BONES I DOLENTES

  A principis del mes d'Agost, una platforma informativa en linia, que acusava TV3 de servir d'"estora" a Artur Mas, criticava el fet que el canal autonòmic català anunciés que qui pressumptament havia provocat el virulentíssim incendi d'Òdena mentre treballava amb una trituradora de palla, era de nacionalitat "espanyola", un anunci que, segurament, la presentadora no va fer de manera gratuïta, si no basant-se, de bén segur, en alguna nota de premsa de la Policia, un Cos que, en les seves comunicacions, no distingeix mai si una persona és de tal o qual Comunitat Autònoma, si no "de tal o qual nacionalitat", atès que és el que figura en els documents identificatius que la mateixa Policia demana per tl d'identificar les persones.

  A tal efecte, la plataforma, i cito textualment, deia; "Per  les coses bones; catalans, i per les dolentes, espanyols", com si es referíssin al fet que TV3 fos discriminatòria a l'hora de donar les notícies.

  A tots ens agrada que, si bé formen part de la Selecció Espanyola, esportistes de la nostra Comunitat obtinguin bons resultats, ja siguin gols per a la Selecció, medalles olímpiques o Campionats d'Europa o del Món. I, evidentment que les televisions i ràdios públiques de cada Comunitat que en tingui, ho ressalten, si així passa.

  Per tant, no és tan "dolent" que TV3 parli d'"esportistes catalans" que han obtingut algun trionf, per que també n'hi ha d'andalusos, gallecs, madrilenys, balears, canaris, bascos, de La Rioja, navarresos, valencians, asturians, càntabres o aragonesos que poden, en algún moment, obtenir alguna fita esportiva, tot i militar a la Selecció Espanyola. I, si aquestes Comunitats gaudeixen de ràdios i teles pròpies, aquestes ho anuncien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada