divendres, 21 d’agost del 2015

LA CULTURA NO ÉS POLITITZABLE

  A mitjans d'Agost, la ciutat castellonenca de Benicàssim celebra un festival que, amb el nom de "Rototom sunsplash", erstà dedicat per complet a la música reggae, un estil popularitzat a la seggona meitat de la dècada dels 70 del passat segle XX pel músic jamaicà; Bob Marley.

  Però el Rototom no hauria sigut si no un més dels moltíssims festivals musicals que, estiu rera estiu, esquitxen tota la geografia espanyola amb diferents propostes si no fos per que, en un nprincipi, la organització pressionada per grups anti-semites, va exigir a un artista; de pseudònim,; Matisyahu, i de religió jueva, a posicionar-se sobre el conflicte entre Israel i Palestina. Convretament li demanaven que; o bé escrivís una nota, o bé enregistrés un vídeo sobre el tema, fet que l'artista va declinar, i que va suposar la cancel·lació del concert.

  Però el dimecres, 20 d'agost, els organitzadors van disculpar-se públicament, convidant novament Matisyahu a participar en el certàmen. Així, el dissabtte 22, a les 12 de la nit, el músic notrd-americà oferia el seu concert.

  Però la polèmica no s'ha acabat aqui. "La Gossa Sorda" és una banda de reggae en català que,segons una nota de premsa que feien pública el divendresm, dia 21 d'aost, van amenaçar amb la cancel·lació del concert si Matisyahu actuava al Rototom una cancel·lació que es va fer efectiva, doncs l'artista dels Estats Units acceptava actuar al certàmen.

   De fet, el que seria ideal és que Israel i Palestina convivíssin en pau i armonia, i que no hagués d'haver-hio cap mena d'"apartheid", ni en aquelles terres, ni tampoc en un senzill festival de música on els artistres i bandes que hi actuen senzillament presenten el seu treball, i els seguidors tenen una oportunitat, en algunes ocasions, única, de poder veure de bén a prop els seus ídols. Tot aixcò està per sobre de religions i ideologies. O hauria d'estar-ho, per anar bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada