dimecres, 10 de juny del 2015

ADÉU, FORMIGA D'OR

  Fa unes poques setmanes, i ho deiem en aquest mateix programa, els músics van decidir fer un "dia sense música", per tal de protestar contra el que, tan ells, com tota la societatr, veuen excessiu, com és el fet que la cultura en general estigui considerada com un objecte de luxe i, per tant, hagi vist augmentat l'IVA fins el 21 per cent, en un afany "nivellador" de la situació econòmica.

  No sé si els qui van tenir la "lluminiosa" idea, van  preveure en el seu moment el que passaria posteriuorment; és a dir, teatres, cinemes i sales de concerts buids i artistes i grups estrangers que són força reticents a incloure Espanya en les seves gires degut a que, del que facturen, n'han de pagar un 21 per cent en concepte d'IVA.

  El mateix passa amb las llibreries, doncs en tanquen d'aquelles que són "de tota la vida". I el darrer exemple el teniem la primera setmana de Juny, doncs la popularíssima llibreria; "La Formiga d'Or" de Barcelona, a la que quàsi tots hem anat en alguna ocasió, sobre tot a comprar llibrs de text, abaixava persianes per sempre, perdent-se una altra de les icones de la Barcelona cultural.

  En culparan la pirateria (Amb l'IVA més barat, aquesta desapareixeria). Però el cert és que, segons sembla, aquella llibreria sera reconvertida en una més de les moltíssimes botigues de roba que ja hi ha.

  Fa uns anys, Joan-Manuel Serrat deia, en el decurs d'un concert que va oferir al barceloní Teatre Tívoli que, si els egipcis van deixar les Piràmides, i els grecs i romans els temples i amfiteatres, la nostra civilització deixara els bancs...Hauriem d'afegir que també deixara les botigues de roba per la posteritat.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada