dimecres, 21 de gener del 2015

"PODEM" QUEDAR BÉN RETRATATS

  El dimecres, 21 de Gener, llegia a Periodista Digital una d'aquelles notícies que a un li posen els pèls de punta.

  Resulta que, si "Podemos"  guanya les Eleccions Municipals a Sevilla,, pretenen eliminar, ni més ni menys que la Setmana Santa, una tradició que a la ciutat del Guadalquivir, es remunta a més de 500 anys d'antiguitat. Concretament era l'alcaldable per aquella formació a Sevilla, la que, segons sembla, va deixar anar semblant basjanada.

  El cert és que un videoblocaire ja els ha cantat les quaranta; tan a Pablo Iglesias, com a Begoña Gutiérrez, alcaldable per Sevilla del nou grup. I ho ha fet tot esgrimint totes les raons de pes que es poden esgrimir en aquests casos; des del fet que la festa genera molts llocs de treball i, naturalment, aporta riquesa, fins ressaltar de la labor altruïsta que les Confraries desenvolupen a la ciutat.

  Sota l'eriqueta del "canvi"; "Podemos" es presenta com una mena de formació "·destralera" que, d'alguna manera, vol tirar per terra moltes de les fites que ha aconseguit Espanya fins avui.

  I, parlant de festes. No sé si també voldrien veure una València sense Falles, una Menorca sense la Festa de Sant Joan, una Berga sense Patúm, una Vila-Joiosa sense la Festa de Moros i Cristians, una Càdiz o unes Canàries sense el Carnaval o unes ciutats portuàries de tota la costa espanyola sense la tradicioonalñ Priocessó del Carme, una festa tan religiosa com marinera, que només han conseguit aturar les condicions meteorològiques adverses, doncs ni la Guerra Civil va aconseguir-ho, per posar algúns exemples. Però em sembla que nop ho han valorat.

  Si no els agraden aquestes festes i tradicions, el cert és que als qui viuen en aquests indrets, si. I no només per que són moltr seves, si no per que són un Patrimoni Cultural que, a més, dóna feina i vida. Val més que les respectin, si no volen que els passi el que va passar-li a un capellà d'un poblet d'aragó,qui es va proposar eliminar una festa que es celebra allà...I va haver de sortir-ne per cames.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada