dijous, 20 de novembre del 2014

ENTRE SER EXÒTIC I FER EL MURRI

  En segles passats, novel·les com ara; "Lazarillo de Tormes" o "La vida del Buscón don Pablos, eren del gènere de la picaresca, protagonitzades per personatges certament molt murris.

  Però al llarg dels temps, no només s'ha produït l'aparició de murris, si no també de personatges exòtics, com va ser el cas de "Rodolfo Chikilicuatre", qui va protagonitzar una curiosa aventura, en aqust cas, a Eurovisió.

  El personatge en qüestió no era si no un personatge de ficció, amb una disfressa d'allò més graciosa i, per arrodonir-la, una mini guitarra que, segons vam poder saber, se li va trencar dos dies abans de pujar a l'escenari per cantar el "Chiki chiki" una cançó que, a més de ser una mena de rap, contravenia una de les normes del concurs, qual és la que prohibeix parlar de política, en l'estrofa que parla de l'incident entre el rei Joan-Carles I i el ja desaparegut; Hugo Chávez.

  I és que després del concurs, el personatge va desaparèixer de l'escena, com si s'hagués evaporat, fins i tot, no ha estat possible saber quin actor (o pallasso) va interpretar tan curiós paper, i de manera tan magistral.

  Després de Chikiliquatre, l'any 2010 va estar marcat per la irrupció de Jimmy Jump a l'escenari d'Eurovisió, mentre Dani Diges cantava; "Algo Chiquitito", actuació que l'intèrpret, repreesentant de TVE, va poder repetir al finbal del concurs.

  Estem al penúltim mes de 2014, i d'ençà la proclamaciuó de Felip VI com a rei, ò potser una mica abans, es parla d'un tal ·Pequeño Nicolás", un personatge qiue actua de la mateixa manera que ho feia el tal "Jimmy Jump". És a dir, té la estranya habilitat de colar-se en qualsevol acte, per sol·lemne i exclusiu que aquest sigui.

  I és que ja només falta que aquest personatge surti un dia, per exemple, al costat del President dels Estats Units. I algú pregunti, senzillament quí és aquell que està al costat del Pequeño Nicolás?...Com en un acudit dels anys 70 del segle passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada