dijous, 5 de juny del 2014

XARXES SOCIALS, TV I LLIBERTAT

  Darrerament, i arran del brutal assassinat que, a mitjans de Maig passat, va segar la vida de qui va ser Presidenta de la Diputació de Lleó; Isabel Carrasco, han sorgit algunes veus que clamen per la limitació de la llibertat a les xarxes socials, degut a que algunes d'elles van reflectir comentarios poc ètics o, fins i tot, ofensius.

  Precisament sobre el tema apareixia el dimarts, 27 de Maig passat, una notícia, segons la qual, la xarxa sociual Twitter de microblocs, és "sensible" al que els Governs li demanen, en el sentit que pot censurar comptes o piulades d'algúns usuaris. En concret, Turquia la va fer tancar arran dels escàndols de corrupció que es van descobrir.

  Enmig d'aquesta discussió, però, podem observar un altre fenòmen, possiblement més desagradable que el d'algunes piulades puntuals al Twitter, qual és el fet que de casos com els brutals assassinats de Marta del Castillo o, més recentment, d'Isabel Carrasco, que han deixat dues famílies molt mal parades, algúns canals de televisió se'n "fan sopes" quàsi a diari, arribant fins i tot a cansar, donce setàn donmant dades que, de ben segur, no interessen més que a les persones que duen a terme una investigació que, a dreta llei, hauria de ser secreta, com ho és a d'altres paisos.

  Possiblement s'arribi a limitar, esperem que no, l'ús de les xarxes socials. Però I les "teles morboses" . Què cal fer per que calloin una mica i deixin de parlar-nos casda dia del mateix?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada