dimecres, 13 de novembre del 2013

QUÈ S'HA FET DEL "TEMPS DE PLUJA"?

  Corria el 14 de Novembre, quedava només un mes i escaix per acabar la tardor, una estació que, normalment, es caracteritza per la pluja i la baixada de temperatures. I és que fa uns anys les temperatures eren tan fredes en aquesta època que per Sant Narcís ja calia anar abrigat a les Fires se Girona. Abrigat i provist d'un bon paraigües, doncs normalment les Fires eren força "passades per aigua".

  El canvi climàtic que estem vivint fa que, hores d'ara, tinguem una tardor extraordinàriament seca, amb unes temperatures que fan el "puja i baixa" constant, de tal manera que, si una setmana fa mitja fred, la següent es pot anar amb roba d'estiu. I, fins i tot, alguns gosen trepitjar les platges, tal i com el 6 de Novembre passat veiem, en una filmació feta a Sitges.

  Molts organismes internacionals, com l'ONU i fa poques setmanes, també s'hi va afegit el National Geographic, estan avisant que si s'aboca carboni a l'atmosfera al ritme actual, en cinc mil anys podria desaparèixer bona part de la costa actual sota el mar.

  Per no anar més lluny, sembla ser que l'any passat es van batre rècords en aquest sentit, allunyant una mica més el "temps de pluja" que era la tardor com a estació de l'any en que el fred s'instal·lava progressivament a casa nostra  i la pluja era freqüent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada