dimecres, 4 de setembre del 2013

UNA IDEA FRUSTRADA

 Es coneix com a Col·legis del Míon Unit un organisme, sense ànim de lucre, que va néixer durant els anys de l'anomenada "guerra fereda", per tal d'acostar persones d'arreu del Món sense que importés per això ni la seva ètnia, ni la religió ni la ideologia política, entre d'altres.

  L'organisme, que l'any 2012 complia 50 anys, compta amb dotze centres, repartits arreu del planeta, molts d'ells situats en zones estratègiques, és presidit per Nelson Mandela, i ofereix als seus alumnes, la majoria becats, el que s'anomena "Batxillerat Internacional". Però no només estudien, si no que també col·laboren en tasques socials amb els habitants de la zona on està cada Col.legi i, a més de l'anglès, llengua vehicular dels estudis, s'apren la llengua del país on estigui ubicat el centre.

  Fa un parell d'anys, el nostre programa va tenior la oportunitat d'entrevistar un representant d'aquest organisme a Espanya, qui ens comentava que, aquest curs que ara comença, els Col·legis serien ja 13, doncs Espanya comptaria amb un centre, ubicat als edificis que un dia van ser seu de la Universitat Pontifícia de Comillas, a la Comunitat de Cantàbria.

  Quina no ha estat la nostra sorpresa després de veure, a través de la web que aquest organisme docent té, la notícia de que "per culpa de la crisi econòmica" el centre d'Espanya no tira endavant...

  No recordo on bvaig llegir que, en els moments que estem vivint, la cultura ha deixat d'interessar un fet que, només per posar un exemple, es fa palès amb l'augment de l'IVA de teatres, concerts i concerts del 8 al 21 per cent.

  I és que sembla que no sigui tan el moment econòmic, si no el poc interès per aquest projecte per part d'algúns sectors el culpable de la no-materialització del tretzè Col·legi del Món Unit doncs, si ems mirem els altres centres, n'hi ha que estàn en zones molt més deprimides econòmicament que Espanya...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada