dissabte, 31 d’agost del 2013

TORNEM-HI, I EN HORARI PROTEGIT

 I ja és la segona ocasió. El dia 1 de Setembre, TVE no va tenir altre acudit que, en horari considerat "protegit", emetre una horripilant cursa de braus, aquesta aberració que, des del Govern del PP, es vol elevar a la mareixa categoria que tenen, ewntre altres, el flamenc, la Patúm de Berga o qualsevoil dels moltíssims monuments amb que Espanya compta, és a dir, a la de bé d'interès cultural.

  "Cultural"...I què té de cultura martiritzar un pobre animal fins la mort?. Certament, no hi ha res més allunyat de la cultura que aquesta trista imatge, una deplorable reminiscència d'un passat que, segons sembla, hi ha qui no vol oblidar...O és que, en realitat, és un bé d'interès ECONÒMIC?.

  Possiblement, si remirem amb doble lupa tot el que envolta aquesxt macabre espectacle que, just començar Setembre, TVE va oferir per tot el territori, trobarem que sí que hi ha qui es fa la barba d'or amb aquesta barbàrie.

  A més, a quin cap entra el fet que als personatgets que, vestits amb una roba que els va com funda al paraigües, i provistos d'un tros de roba vermella i una  espasa, estratègicament amagada sota el drap vermell, se'ls pugii anomenar "maestros"?.

  Jo tenia entès que un MESTRE és una persona que ensenya a les aules. Però també un bon músic, un bon arquitecte, enginyer, metge, biòleg, inveswtigador, constructor, bomber o qualsevol persona que treballa en bé d ela societat.

  En temps antics, quàsi s'entenia aquest anacrònic fet, doncs era un més que dubtós atractoiu turístic. Però és que avui, en ple segle XXI, ja ni els turistes volen anar a tan macabre espectacle. Tenen més coneixement d'altres coses que, com a país,pot oferir Espanya, coses que, certament, són molt més constructives..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada