dimecres, 13 de febrer del 2013

GRANS CORTINES DE FUM

 El dimarts, 12 de Febrer passat, el PP feia valer la seva majoria absolutya al Parlament per fer una altrra cop, i ja són massa, de les seves, tot admetent a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per declarar, ni més ni menys que les curses de braus, com a Bé d'interès cultural

  Realment martiritzar un pobre animal fins a causar-li la moert, així de freda és la "corrida", no té res de cultural ni d'interessant ni, tal i com se l'anomena també, de "festa". Ni tampoc és "art", sobre tot, si ens fixem que, ja ni els turistes que venen a Espanya van a veure tan vergonyós espectacle com a prova de que és, com a molt, una monumental aixecada de camisa.

  I és que en ple segle XXI, el patiment de qualsevol animal ja no és una forma de diversió lògica, ni molt menys. I el més punyent és que hi ha persones que, tot i sentir-se espanyoles, ja no accepten el fet que una cosa tan poc edificant com veure martiritzar un pobre animnal fins a matar-lo pugui entrar dinas la cultura o la tradició per que, senzillament, és un espectacle totalment anacrònic, pobre i buid de contingut.

  No sé on vaig llegir el fet que, segons sembla, si aquesta ILP esdevé llei, possibilitaria que aquesta monumental bretolada es convertís en objecte d'estiudis universitaris i, el més greu, que s'acceptaria l'entrada dels menors a les "places" de braus. Unes afirmacions que, certament, sonen a bajanada.

  Costa molt d'entendre que en aquests moments, en que hi ha altres coses tan preocupantys al paíus com el 20 per cent d'aturats, s'esmercin esforços i, possiblement, diners, que ja seria el més greu, per tal d'elevafr a la categoria de bé d'interès cultural quelcom que ja està demostrat que és anacrònic.

  Esperem que la UNESCO no admeti a tràmit la sol·licitud que, segons sembla, es vol elevar a aquest Organisme, depenent de Nacions Unides, per tal que el declari Patrimoni de la Humanitat, doncs seria un greu error per part de l'Alt Organisme.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada