dimecres, 4 de juliol del 2012

PENSEN CREAR "GHETTOS"?

  Darrerament hem pogut assistir a diversos atacs contra el català; un dels més sonats es donava durant el mes de Juny quan, des de les Institucions Autonòmiques aragoneses es definia el català que es parla a la Franja com a "Aragonés oriental", com si el fet d'anomenar-se català molestès als qui governen aquella Comunitat.

  Més recentment, a Ses Illes, un diputat del PP era suspès cautelarment de militància per, de manera totalment lliure, trencar la "disciplina" de partit que l'obligava a votar a favor de que el català sigui considerat "mèrit", i no requisit, com fins ara, per accedir a l'Administració de l'arxipèlag.

  Però el Suprem també ha volgut posar cullerada al tema i, sense cap mena de consideració, interpretava la retallada de l'Estatut en el sentit de que el castellà sigui llengua vehicular per els alumnes de 3 a 6 anys.

  I, per acabar d'arrodonir-ho tot, el Ministre de Cultura; José-Ignacio Wert, declarava, en un acte de completa ignorància de la nostra llengua i altres llengües que es parlen a Espanya, que pensa fer "el que calgui" per que el castellà sigui llengua vehicular a l'escola.

  No sé si s'han plantejat els nostres governants el fet que, quantes més llengües sap una persona, més camp d'acció té al Món. Encara que aquestes llengües siguin minoritàries.

  El que no poden fer, senyors, és crear "ghettos", que estem en ple segle XXI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada