dimecres, 14 de desembre del 2011

UN PLANETA QUE S'ESCALFA...I QUÈ FEM?

El dia 11 de Desembre passat acabava la Cimara conmtra el Canvi Climàtic a la ciutat sud-africana de Durban, una ciutat que ja per sempre anirà unida a aquest tipus de reunions, com ho van fer en el passat Kyoto, al Japó, o Kopenhagen, a Dinamarca.

Dissortadament, però, encara hi ha paísos reticents a mesures més contundents contra el canvi climàtic. I aquests coïnciceixen amb els que més contaminen, que no volen ni sentier parlar de reduccions dràstiques de, per exemple, emissió de gasos d'efecte hivernacle.

Però els gasos d'efecte hivernacle no són els únics culpables d'aquest canvi climàtic que estem vivint, tot i que ells en tenen molta culpa, doncs la desforestació és una altra de les causes d'unes variacions que, ja s'anomenin "el Niño", la Niña" o com vulguem anomenar-les, no són més que deesviacions del clima que provoquen inundacions i sequeres allà on afecten.

I és que si ens mirem aquestes cimeres fredament, sembla que "·tot són números", com algú va dir en una ocasió. Números, sí, però les vides humanes i la biodiversitat són una realitat, no un número!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada