dilluns, 26 de desembre del 2011

LES GRANS CONTRADICCIONS

El 26 de Desembre passat ens arribava la sorprenent notícia de que la Cursa del Gall Dindi, que es vé celebrant des de ja fa uns quants anys a la loclaitat lleidatana de Mollerussa, havia hagut de sustituïr el premi, un gall dindi viu, per un de peluix arran de les protestes d'una organització ecologista.

Però el mateix dia 26 de Desembre passat, un "Diari Oficial", el de la comunitat de Castella-La Manxa, declarava tota una barbàrie cm són les curses de braus, com a "Bé d'interès cultural", tota una declaració de "principis" cap a un maltractament en vers els animals que, si ens mirem la llei de manera objectiva, hauria de ser tan reprobable com el fet de donar un animal viu en premi per guanyar una cursa.

Si, tal i com el rei deia durant el seu discurs de Nadal, la llei és igual per a tots, no té cap sentit una interpretació "a dos sentits" d'ua mateixa norma, és a dir, impedir que es doni un animal viu en premi per guanyar una cursa per una banda i, per l'altra, declarar bé cultural un maltractament tan flagrant en vers un animal.

Sembla que es continua fent doble interpretació de les coses en aquest país,més quan que el fet de martiritzar fins la mort sis pobres animals davant un embadalit públic que crida "Olé!" sembla ser que dona força diners a molta gent.

Seria millor mirar menys els diners, i més cap a una llei que, tal i com diu la mateixa Constitució "és igual per a tots", no "per uns si i pels altres no".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada