dimecres, 25 de maig del 2011

ELEVAR LA CRUELDAT A PATRIMONI CULTURAL?

Fa unes poques setmanes ens arribava una notícia molt sorprenent, per cert, si tenim en compte que venia de la veïna França, un país que s'ha avançat en mokts aspectes, sobre tot socials, al llarg ade la Història. La notícia en qüestió ens parlava de que allà, les curses de braus han estat elevades a la categoria de bé d'interès "cultural".

Estem en ple segle XXI, moment en el que hi ha força concienciació sobre el respecte a la vida, fins i tot, a la dels animals i, a tal efecvte, existeixen ja partits "animalistes" com l'antitaurí ina formació que, malgrat que rep pocs vots a les Eleccions, dúu a terme una tasca molt lloable, defensant els indefensos anuimals.

L'any 2010, Catalunya prohibia les curses de braus, tot i que encara se'n fan en algunes de les poques places que resten actives a casa nostra, una d'elles, la Monumental de Barcelona. Això si, amb molt poca assistència de públic que, a la porta d'entrada, rep l'esbroncada dels antitaurins.

Però, a més de les curses de braus, hi ha altres actes de cerueldat com els correbous o els "bous embolats" que, si bé no acaben amb la vida dels animals, sí que els fan patir, sobre tot la darrera de les crueldats, doncs acaben histèrics i cecs, malgrat les negacions que han fet algúns veterinaris, afeccionats al tema.

Ara, i no sé realment de quí ha sortit l'aberrant idea, sembla que es vol que la UNESCO, un organisme depenent de l'ONU que vetlla pel patrimoni cultural, tan tangible com intangible, de la Humanitat, també dclari com a bé cultural aquesta barbaritat, un fet que podria considerar-se clarament contrari a l'esperit d'aquest alt organisme internacional, depenent de l'ONU.

Esperem i desitgem que la Comissió de Patrinmoni Cultural de la UNESCO sigui cauta, i no es deixi enganyar, tot fent passar per cultura allò que no ho és ni de bon tros. I és que si ho féssin, es perdria tota la credibilitat de l'organisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada