dilluns, 30 de maig del 2011

AÏLLAR-SE DE LA RESTA DEL MÓN

Vivim en una època en la que tot s'està "globalitzant" a velocitats gairebé vertigionses, sobre tot, mercès a Internet una xarxa que, en teoria, ens hauria d'apropar més els uns als altres, tot unint cultures i llengües diferents en un espai comú on tothom, sense distincions ideològiques de cap mena, hi tingués cabuda i accés gotalment lliure.

Sembla, però, que això no és exactament així, doncs a les restriccions que algúns paísos imposen a les connexions a la Xarxa, sembla que ara s'hi sumara Iràn, un país àrab, sotmès a una fèrria dictadora que ja el manté massa aïllat del món per, segons fonts del règim afirmen, "mantenir la moral islàmica intacta".

I és que el dia 30 de Maig passat llegia la notícia de que Iran vol dotar-se d'una intranet nacional, totalment independent i aïllada de la Internet que tots fem servir, en el que és un nou intent, per part del règim, de perpetuar-se en el poder.

Sembla un contra sentit que, en mig dels esclats en demanda de democràcia als paísos àrabs, hi hagi encara qui s'atrinxeri a la poltrona, tot escanyant, fins i tot, Internet.

Possiblement algún dia, si és que obren els ulls, s'adonin del seu error.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada