Des que existeix la TDT és a dir, des de ja fa un anyet, l'espectre de canals que podem veure ha anat creixent. Així, si amb la tele analògica només en podiem veure vuit o deu, a tot estirar, ara en són gaiorebé cinquanta una amalgama en que, a més dels públics, tan d'àmbit estatal com autonòmic i local, també ens permet rebre'n de privats, que van des dels que podriem anomenar "generalistes" si així volem considerar-los, fins els monotemàtics, amb esport, música o sèries, passant per un que és de caire religiós i, còm no, l'anomenat "GH24", que va venir a sustituïr-ne un de notícies.
En un principi, des de Catalunya rebiem el senyal de Canal 9, que no és altra que la televisió autonòmica de la Comunitat Valenciana, mentre que des d'allà també es podien visionar les emissions de TV3, la nostra televisió autonòmica.
Un bon dia, però, aquesta armonia va començar a trencar-se quan, des de la Generalitat Valwenciana, governada pel sempre polèmic PP, es va instar Acció Cultural del País Valencià al tancament dels repetidors que feien possible tal intercanvi entre les dues autonomies, atiant una mica més una picabaralla que va acabar amb el tancament del senyal de Canal 9 a Catalunya.
En altres comunitatsm, això no passa, i aquí rebem IB3 de la mateixa manera que, des de Ses Illes reben el senyal de la nostra televisió autonòmica; a fi de comptes totes dues emeten en català. La mateixa reciprocitat, i ho he comprovat personalment, existeix en altrres indrets com a La Rioja i Euskadi, doncs des de La Rioja reben Euskal Telebista, mentre que des del País Basc reben sense problema la televisió autonòmica de La Rioja.
En ocasions es parla de "picabaralles" entre les diverses Comunitats Autònomes o, fins i tot, entre Catalunya i Espanya. Però com també he pogut comprovar personalment en multituds d'ocasions i a diversos indrets d'Espanya, la picabaralla en qüestió no es dona ni de bon tros entre la gent normal. Possiblement els orígens de les picabaralles cal buscar-los en declaracions que, en ocasions fan els polítics, i que estàn fora de context i són una desafortunada manera d'actuar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada