divendres, 11 de febrer del 2011

UN VELL COSTÚM QUE PODRIA TORNAR

Quí no recorda aquélls temps en que tots els envasos eren de vidre, doncs no hi havia altra cosa?.

Possiblement tots els qui hem passat de la cinquantena d'anys ho recoprdem, encara que sigui vagament. Però el cert és que, en aquélls moments, els envasos es retornaven a la botiga per tal que poguéssin esser rentats i reutilitzats.

Amb l'arribada del plàstic, però, aquéll antic costúm va anar desapareguent, doncs els envasos d'aquest nou material eren "perduts", és a dir, no retornables, tal i com la publicitat de l'època anunciava. Amb l'arribada del plàstic, evidentment que es van començar a acumular residus d'una substància que, per més inconvenients, triga anys a descomposdar-se, donat que la majoria dels plàstics no són biodegradables.

Si bé ara hem de separar els residus per categories el cert és que, segons els grups ecologistes encvara no n'hi ha prou. Per aquesta raó han instat el Ministeri espanyol de Medi Ambient Rural i Marí a que, en la nova Llei de Residus que s'està elaborant, es pugui tornar a contemplar aquéll vell costúm de retornar els envasos, lo qual fara que, sempre que aquests es puguin tornar a reciclar, com passa amb els de vidre, no només s'abaratirien els costos del producte, si no que també es contribuïria a la preservació del medi ambient i, en conseqüència, a reduïr l'escalfament global.

I és que amb idees tan senzilles com aquesta, de bén segur que ens estalviariem situacions dew crisi mediambiental com la que estem vivint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada