dimecres, 16 de febrer del 2011

UN FILM SDESCAFEÏNAT

Estem a pocs dies per que s'enttreguin els prestigiosos "ôscars" de Holywood, el guardó màxim al que qualsevol cineasta pot aspirar per una pel·lícula, malgrat que també se'n atorguen a d'altres aspectes,com els millors actors i actrius protagonistes, secundaris, bandes sonores i altres aspectes tècnics dels films .

Una de les cintes que opten a les preuades estatuetes és "El discurs del Rei", una història ambientada en l'Anglaterra de poc abans de la II Guerra Mundfial i quin recent coronat monarca; Jordi VI, pateix una tartamudesa que li dona nombrosos problemes a l'hora de parlar en públic.

A la cinta es mostra còm un metge intenta ajudar aquest monarca a vèncer la seva tartamudesa, fins i totr abans que Jordi VI sigui coronat com a rei. Es mostren al llarg de la història unes escenes que estàn carregades de paraules, podriem dir-ne poc apropiades, per ser posades en boca d'un futur monarca però que donen una certa gràcia a una història que més aviat resulta una mica avorrida i somnífera.

El cert, però, és que el film ha estat reestrenat als Estats Units, precisament en ocasió de la proximitat dels Òscars. Però ara s'han suprimit aquestes paraules que, si més no, poden donar al film una certa gràcia. Almenys així es pot veure en la seva cversió doblada en castellà.

El fet és que sembla que un país quins governants no van dubtar en ficar-se en una guerra que, com s'ha demostrat, era del tot il·legal, ara tampoc dubtin en censurar una pel·lícula per quatre paraules que, bén mirat, no són tan malsonants. Si ens ho mirem per aquest costat, seria com si algú molt purità agafés una pel·lícula d'humor i, senzillamernt, la deixés sense gags, lo qual la convertiria indubtablement en un nyap...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada