dilluns, 16 d’agost del 2010

FUTBOLITIS

En certa ocasió, algú va qualificar el futbol com a "esport-rei".

Qui va dir-ho, però, segurament que no s'imaginava quàntes passions, i quelcom més, desperta aquest esport que, aquest 2010, ha celebrat el Campionat Mundial, un campionat que va tenir de tot; des de les "vuvuzel·les", fins i tot el fet que "La Roja", així s'anomena la Selecció Espanyola, el guanyés per primera vegada a la Història.

Però parlem una mica de l'altra cara del "peu-pilota", doncs en algúns paísos, com ara el Brasil, fins i tot provoca crisis nervioses i, dissortadament, suïcidis. A la selecció gal·la, el Mundial 2010 ha perovocat l'insòlit espectacle d'un jugador expulsat per enfrontar-se amb el seleccionador, i una Selecció que, en solidaritat amb ell, es va negar a entrenar, lo que va convertir els fets en quàsi un afer d'Estat.

El més sonat, però, segons sabiem a mitjans d'Agost, és el que va passar a Corea del Bord,. país asiàtic sota una fèrria i tancadíssima dictadura.

Allà, segons sembla, el fet de l'eliminació de la Selecció d'aquéll país del Mundial, ha estat considerat un autèntic afer d'Estat, tan és així que els pobres jugadors, que van fer el que van poder, van ser sotmesos a les crítiques d'afeccionats, evidentment, seleccionats, i el pobre seleccionador ha estat condemnat, segons sembla, a treballs forçats, com si realment, tan uns com l'altre, haguéssin comès una ofensa contra la nació.

Possiblement ningú els ha dit als qui tenen el poder en aquéll país que hi ha coses molt més importants que la piloteta, coses que, de bén segur, descuiden.

El "peu-pilota", però, també té annècdotes divertides, com el fet que, a Bèlgica, país on es troben les institucions de la UE, un matrimoni ha posat el nom de "Barça" al seu fill qui, curiosament, ha estat inscrit com a soci del club blau-grana. I és que, segons informava l'Agència EFE, el matrimoni volia posar Barça al primer fill, si era un nen, i "Ona" si hagués sigut una nena.

I és que hi ha aficions per tots els gustos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada