dimecres, 25 d’agost del 2010

LLENGÜES MOLT VIVES

Fa pocs dies rebia, mitjançanbt correu electrònic, un d'aquests curiosos arxivets que s'envien en format de presentació. En ell, i de manera força còmica, es mostra una mena d'"evolució" de la llengua, en aquest cas la castellana, cap a un futur més, podriem anomenar-lo, senzill.

Sense anar més lluny, el cert és que algunes de les coses que apareixen a la preswentació ja existeixen en la realitat, no escrites, si no en forma fonètica, doncs si escoltem el castellà que es parla en algúns dels paísos iberoamericans, ens adonarem de que, sobre tot algunes persones determinades, ja parlen com es proposa a la presentació. També, als Estats Units, existeix l'anomenat "spanglish", que és una mena de barreja de castellà i anglès.

De fet, les llengües evolucionen, sempre cap a una major senzillesa. Així, qualsevol llengua de les que es parlen actualment a Europa, no té gaire a veure amb les que es parlaven a l'època medieval, que va ser quan moltes d'elles van utilitzar-se per primer cop.

El futur de moltes d'elles, però, no només passa per una simplificació, això si, no tan exagerada com la del missatge que he rebut, si no també per la inclusió de moltes paraules noves, algunes d'elles relacionadfes amb les noves tecnologies. D'altres, en canvi, segurament sorgides del fet que apareguin noves formes de negoci o treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada