dimecres, 2 de juny del 2010

PRIMERA EBNSUPEGADA

Les obres del tren d'alta velocitat, o dels grans inconvenients, depèn de com ens el mirem, ja fa temps que estàn portant de corcoll la capital del Gironès.

Primer vam veure com el Perc Central, que tan bona imatge donava als visitants quan arribaven a la ciutat, desapareixia gairebé per complert, per tal de convertir-se en un bosc de màquines que, durant moltes setmanes, no feien més que treure litres i més litres d'aigua del subsòl.

I, des de fa uns pocs dies, la tuneladora, que hom va batejar amb el nom que els romans van donar a la ciutat dels quatre rius, ha començat a perforar el subsòl de la ciutat. Després de perforar uns 200 metres, el 23 de Maig passat ja va causar força maldecaps a una fàbrica d'un Polígon Industrial de la ciutat, una indústria que, per més inconvenients, ha hagut de dfeixar la seva seu habitual.

Encara queda molt per perforar, fins arribar a l'estació que es construeix al Parc Central i, segurament que en veurem de tots colors, mides i condicions.

No he estat a cap de les moltes reunions que s'han convocat per tal d'informar els afectats. Però el més segur és que, malgrat les moltes paraules de tranquil·litat que els han donat, més d'un d'ells està més que preocupat, sobre tot si la maquineta en qüestió passa per sota el seu negoci o domicili.

2 comentaris:

  1. Doncs si, aquest capítol encara no s'ha acabat... I a mi m'agradaria saber també què passarà amb les famoses vies del tren a les que tots estem acostumats.
    Si ens treuen això, després Girona serà una ciutat com qualsevol altra...
    Per no dir dels calers que hauran d'invertir en tirar-ho tot avall i a veure després que hi posen en el seu lloc...

    ResponElimina
  2. I, a més, a Barcelona, tenen el greu problema de la Sagrada Família que, si cau, veurem quàntes estirades de cabells es donaran els polítics als seus "caparrons pensants" que, valgui dir-ho, en ocasions sembla que pensen amb l'ungla del dit petit del peu esquerre, mñés que amb el cap!.

    ResponElimina