divendres, 14 de maig del 2010

FETA LA LLEI, FETA LA TRAMPA

Per moltes mesures de seguretat que ens posem a l'ordinador, sembla ser que mai seran prou fortes com per evitar que ens hi entrin d'alguna manera, malgrat que les companyies que produeixen antivirus, els programen per tal que, fins i tot, qualifiquin de "malware" (programari maliciós) qualsevol aplicatiu, sobre tot si és gratuït, que ens !"baixem" d'Internet i que, d''alguna manera, no sigui reconegut com a aplicació per la defensa del nostre equip.

Però ara, a la Xina, la moda és una altra; han aparegut unes targetes que, per un preu de 165 yuans ò el que és el mateix, 20 dels nostres euros, permeten descodificar les parauyles de pas dels sistemes WiFi, amb lo qual, és molt fàcil per qualsevol que disposi d'una d'aquestes targetes, navegar de franc amb el WioFi del veí.

I és que la "ceng-wang-ka" o "Targeta per navegar de franc", tal i com es podria traduïr el nom en català, és una eina que, sense gaires coneixements d'informàtica, es pot connectar via USB a qualsevol ordinador.

Sembla mentida que un país que, per protegir (el Govern) restringeixi Internet, no respecta ni de bon tros la privacitat dels seus ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada