dijous, 20 de maig del 2010

PICARESCA, FINS I TOT AMB LA SALUT

El dia 14 de Maig passat, l'Executiu espanyol s'unia a d'altres de la Uníó Europea en prendre la mesura de fer que els paquets de cigarretes duguin, per tal d'advertir els fumadors sobre els molts i molt greus perills del consúm de tabac, inatges colpidores de les autèntiques destrosses que aqquesa substància causa.

La nit del divendres al dissabte, i en un portal de notícies on es dona als internautes la possibilitat de deixar comentaris sobre el contingut de les mateixes, llegia una sèrie d'opinions sobre la notñicia, algunes d'elles força curioses, o gairebé´ridícules, com la d'un internauta que assegurava que, per moltes imatges colpidores que duguin els paquets de tabac, ell seguira amb el seu perjudicial hàbit, o d'altres, que feien al·lusió als diners que es recapten en impostos que graven els productes derivats del tabac.

El que em va sobtar, però, és no veiure cap opinió sobre el que costa cada any a la Seguretat Social aquest, aparentment petit vici que, en realitat, podriem qualificar com a drogodependència, legal, això si. I no només el que costa a la Sanitat, si no les moltíssimes vides que el tabaquisme sega.

Possiblement hi haura qui de les imatges en fara burla o, per anar més lluny, sortiran fundes, per amagar el paquet de cigarretes, com si es tractés de protegir el mòbil, i així, no veiure la cruia realitat.

Però, certament, totes les recaptacions d'impostos del país no paguen les moltes vides que el fum del tabac s'endúu per davant, moltes d'elles, certament, de persones bén joves

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada