dimecres, 20 de gener del 2010

TOLERÀNCIA ZERO AL FUM

Em una època hom creia que podia "curar-nos" l'excitació nerviosa, l'estrés, mentre que durant bona part del segle passat, "quedava bé" el seu consúm, sobre tot des del moment en que cinema i televisió ens el preserntaven com si d'un element "cohesionador" es tractés, fins a tal punt que, qui no en consumia, era considerat gairebé com un "fora de sèrie".

Amb el temps, els descobriments científics realitzats i l'evidència dels nombrosos casos de malaltieas que causa, s'ha anat veient que el fum del tabac és, certament, un element perjudicial per a la salut.

Ja fa uns quants anys que, a dicversos paísos de la UE, hi ha legislacions que prohibeixen fumar als llocs públics. Primer van ser els centres oficials, tot i que ara ja s'estén a bancs, bars i restaurants.

Espanya també disposa d'0una llei que prohibeix fumar en llocs públics, tot i que bars i restaurants han tingut, fins ara, llibertat d'acció en aquest sentit, tan és així que algúns locals han invertit grans quantitats de diners per habilitar "espais amb fum" i sense fum. I ara veuran com es prohibeix fumar totalment, una prohibició que, valgui dir-ho, també anira en benefici dels trteballadors d'Hostaleria que, fins ara, estaven exposats a ser fumadors passius.

Segons podiem saber el diumenge, dia 17 de Gener, ja hi ha qui s'avança a la llei, i recull signatures per que això no passi, tot argumentant que "els locals hi sortiran perdent"

Tal i co0m ha passat en altres paísos de la Unió, els locals no hi han perdut res, més al contrari, han guanyat en qualitat. Els qui recullen signatures haurien de mirar cap a Europa i cap a la salut dels seus treballadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada