dimecres, 13 de gener del 2010

BENVINGUDA TDT

Allà per 1956, ara fa ja 54 anys, començava la seva particular aventura, de moment només a Madrid, la televisió espanyola, un únic canal que, segons ha pogut saber aquest programa, l'estiu d'aquell any es va prendre un mes de vacances després d'haver obert emissions a principis d'any.

Més tard, l'any 1958, ens arribava ja aquella tele en blanc i negrte a Catalunya, de moment, però, només un canal que, bén aviat va estar acompanyat del que llavors es va nomenar "UHF" o, en l'argot de la mateixa TVE, "El Canalín". Tots dos, però, emetien en horaris molt restringits de dilluns a divendres, tot i que els caps de setmana allargaven les emissions.

Entrada la dècada dels anys 70 del passat segle XX, i després d'unes proves fetes en un saló de l'electrònica que es celebrava a Barcelona, va arribar el color.

I els anys 80 van portar les televisions autonòmiques i locals i també la "tele matutina", quines emissions començaven a les 7 del matí i es tancaven a les tantes de la nit. I el ventall s'ampliaria més els anys 90, amb les teles privades, tot això, naturalment, en analògic.

Des d'abans d'ahir dimarts, ja només funciona la TDT en moltes més contrades de Catalunya, amb una apagada que es va fent de manera progressiva. El nou sistema, a més de donar-nos més qualitat, ens permet veure més canals.

Més canals, si, però el que seria desitjable és que, aprofitant aquesta nova tecnologia, algúns d'ells milloréssin el que fan.

I després de la TDT Què ens vindrà?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada