dimecres, 6 de gener del 2010

EN CONTRA D'UN MARTIRI

A finals de Desembre de l'any passat entrava al Parlament de Catalunya el plec de signatures que acopmpanyen la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal de demanar l'erradicació ce Catalunya de les curses de braus, altrament anomenades "corridas".

TV3 va organitzar, a través del seu programa "Banda Ampla" un debat sobre el tema, amb persones contràries a les "corridas", i gent favorable, algúns dels quals s'autoqualificaven com a molt "amants dels animals" (a la seva vida privada), però favorables i, fins i tot fanàtics del que no és altra cosa que un trist càstig contra els pobres toros, al que qualificaven com a "sentimental", o del que deien que "hi ha una comunió entre el torero i el toro", entre moltes altres incoherències.

Val a dir que, durant els anys 60 i 70 del passat segle XX, durant el "boom" del turisme, hi havia qui anava (una vegada) a veure aquesta trista forma ded "diversió". I pagàven per això!. Però ara els turistes que venen de la resta d'Europa i del Món ja saben que Espanya, com a tal, té moltes altres coses per gaudir, com ara monuments, museus, paisatges, gastronomia i la gran diversitat de danses, que hi ha a totes les Comunitats.

No s'hi val a dir allò que un dels favorables a la "corrida" deia durant el debat, de que si es rebutja aquesta, ja no es creu en Espanya. Un pot, perfectament, sentir-se espanyol, malgrat sigui contrari a tan absurd espectacle que, ni és art de cap mena, ni té res de festiu. Ja va dir-ho Mahadma Gaandhi: "A una nació se li reconeix la seva evolució pel respecte que dona als animals".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada