dimecres, 7 d’octubre del 2009

QUÈ HI HA DEL FUTUR?

Ja fa uns quants anys que la televisió ens va oferir una sèrie, anomenada "El Túnel del Temps". En aquélla sèrie, que encara vam haver de veure en blanc i negre, uns investigadors viatjaven en el temps, anaven a diverses èpoques de la Història, per tal de dur a terme una determinada recerca en cada capítol.

Més recentment, i ja en color, la trilogia "Retorn al Futur" ens descobria les aventures d'un científic, àvid de coneixements i un jove estudiant, àvid de saber què li passaria en el futur. Construïen una "màquina del temps" en un cote.

I és que la idea dels viatges en el temps ha estat font d'imnspiradció d'escriptors i cineastes.

Però també hi ha l'altre cantó, el de les prediccions de futur, que van des dels "orackles de vidre" a qui fa complicadíssims càlculs matemàtics, passant per tarotistes i tota mena de bruixots.

El passat dimarts, dia 6 d'aquest Octubre, però, m'assabentava a través d'una nota de premsa que publicava l'edició digital d'un rotatiu barceloní sobre el fet que un programa informàtic que trebalñla amb un sistema semblat al que utilitzen els motors de recerca d'Internet, "rastreja" en fòrums, xats i xarxes socials per tal de, segons el seu creador, "cercar les claus per predir el futur", un futur que, segons ell mateix manifgestava; "no és gens afalagador". Ell afirma que amb aquest sistema va poder predir el que va passar l'11-S i ara, entre altres coses, sembla que ha predit "la fi del Món" pel dia 21 de desembre de 2012.

Cal recordar que, en altres ocasions, es va predir aquest fet. Però, com sempre passa, el futur no està encara escrit, ni molt menys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada