dimecres, 2 de setembre del 2009

A CORRE-CUITA

Ja fa uns dies que s'està parlant molt del fet que botigues i supermercats podrien eliminar les bosses de plàstic, les que ens han estat donant durant molts anys i que, valgui dir-ho, per a molta gent havien sustituït el que anys enrere era típic, portar un cabàs a la botiga, un sarró de roba pel pa o, quan van sortir, un "carret de la compra".

De fet ja hi ha algunes xarxes de supermercats que cobren les bosses als clients i, fins i tot, ja s'han començat a fer proves-`pilot per tal de veure què passa sense les bosses, a les que tan acostumats estavem tots.

La veina França, per exemple, ja fa anys que no utilitza aquestes bosses i, fins i tot, algunes xarxes de supermercats, ofereixen als seus clients una bossa, que està fabricada en un material que no és contaminant i, quan aquesta acaba la seva vida útil, és totalment reciclable. La mateixa, però, és molt resistent i el client només paga la primera, i el més interessaant és el fet que, en acabar la vida útil de la bossa, que poden ser anys sencers, el mateix establiment la sustitueix per una altra, completament gratuïta, si el client porta la vella.

No sabem encara què es fara a casa nostra, de moment, dues cadenes de supermercats ja comencen a fer proves pilot, i a la "tele" ha començat a aparèixer una sèrie d'anuncis, en forma de successió d'imatges subliminals, per concienciar la població.

La veritat és que això ja s'havia d'haver fet fa anys, i no ara, quan el plàstic de les bosses ja ho ha envaït tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada