dimecres, 9 de setembre del 2009

NOU CURS, VELLA "RABIETA"

Ja s'han acabat les vacances, tot torna a la normalitat i, com no pot ser d'altra manera, comença un nou curs que ja van iniciar el passat dia 1 de setembre els móns de la política i la Justícia. El dia 14 de setembre comença el Curs acadèmic, farcit de novetats, malgrat que algunes Universitats ja ho feien el passat dia 7.

El que no canvia, però, és una vella "rabieta anticatalanista" que va portar una formació política a presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra un Estatut que, a més d'estar ja en vigor, és, segons tots els analistes i els qui van col·laborar en la seva elaboració i estudi, tan constitucional com els de la resta de Comunitats autònomes.

D'aquesta "rabieta" ja fa força temps, però encara no hi ha una ressolució per part d'un Tribunal Constitucional que, per si fora poc, sembla que té més feina de la que voldria, encara que els altres textos que estudíen són, segons sembla, senzills projectes o esborranys.

Sembla que l'afany d'aquesta formació és anul·lar, d'alguna manera, aquesta nació nostra, que és Catalunya, encara que sigui a força d'apel·lar a Altes Institucions que altra feina tenen. Tot i això, el passat dia 8 podiem sentir representants d'aquesta formació asseguranrt que "acataran" la ressolució que el TC dicti, una sentència que, de ser contrària a l'Estatut, de bens egur que ells acataran de bon grat.

Però caldra veure què faran si la sentència és, tal i com tots esperem, favorable a aquesta llei autonòmica, ja en vigor. Seran capaços d'"acatar-la" i callar, com fan sls demòcrates de veritat o, contràriament, la seva rauxa creixera i, en defensa del seu model d'"España una, grande y obligatoria" aniran a instàncies superiors?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada