diumenge, 10 de maig del 2009

TAN INCONSTITUCIONAL ÉS CATAKLUNYA?

Ja fa uns dies que, des de diferents sectors del que és partit en l'oposició a Espanya, però soci sde Govern a Euskadi, (PP) s'estàn proferuint dures crítiques a una Llei d'Educació de Catalunya que, segons opinió d'aquests paertit, "discrimina el castellà, tot fent referència al fet que la llei proposa immersió lingüística.

Possiblement aquestes persones no recordin, o no vulguin recordar les teories del doctor Gugenheim, segons les quals, el sistema d'immersió lingüísticda és el millor per ensenyar una llengua, doncs la llengua s'aprèn de manera audiovisual, tal i com es fa ja en acadèmies on s'ensenya l'anglès o altres llengües.

Fins i tot ha arribat a haver-hi qui, des del PP català, ha qualificat la llei de declaració d'independència.

Sortosament, Catalunya és una comunitat que, des de fa molts anys, és bilingüe i, que jo sàpiga, el castellà i el català conviuen en perfecta armonia a casa nostra, doncs s'imprimeixen diaris, revistes i llibres en les dues llengües, hi ha ràdio i televisió en les mateixes condicions d'igualdat, i hom pot triar la que més li aggrada o la que més entén. I a l'escola, s'ensenyen les dues llengües,i els alumnes surten sabenr-les.

Sembla ser que, com ja comença a ser costúm en els "populars", hi ha la intenció de portar la llei al TC, tal i com van fer amb l'Estatut, que ja està en vigor.

Qui sap si un dia s'arrisquen també a portar les acadèmies d'idiomes que donen les classes amb el sistema d'immersió lingüística davant el Constitucional...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada