divendres, 22 de maig del 2009

UN NOU FRACÀS

El passat dissabte, dia 16 de Maig, els qui no sóm amants del futbol vam tenir ocasió de gaudir d'una nova edició del Concurs d'Eurovisió, la 54a. que, per primera vegada a la Història, es va celebrar a Moscou. Malgrat la crisi, la televisió russa no va estalviar mitjans ni esforços per aconseguir una acuradíssima edició a la que, després de dues semifinals, van concórrer 25 paísos.

Com cada any,o quàsi cada any, vam poder sentir de tot; des de "crooners" que ens van oferir tendres balades, fins a cançons que, més que cançons, semblaven números de circ, doncs acrobàcies, performances i jocs de pirotècnia no van faltar-hi.

També enguany vam poder escoltar més de tres cançons en la seva llengua nacional, a més de l'espanyola, la francesa i la portuguesa, doncs algúns altres paísos així ho van triar.

I el trionf final, de manera aclaparadora, per Noruega, un país que podriem anomenar clàssic en això de guanyar el concurs, doncs ja ho havia fet en altres ocasions.

El tema; "Fairy Tale", defensat per una artista multidisciplinari de procedència bielorrussa, no era cantat en norueg. Però a més de la música en directe, té quelcom de la música celta, un tret que el fa molt atractiu.

I pel que fa Espanya; Què cal dir?. Doncs que només cal mirar la taula classificatòria i comprovar que de Soraya només se'n van recordar els andorrans, grecs i portuguesos. Total, 23 tristos puntets i la penúltima posició.

I és que, si el dilluns, en un programa de TVE, algunes persones entrevistades afirmaven amb indignació que tot és política, ja m'agradaria saber qu`pe dirien en els altres paísos que van quedar per sota la meitat de la taula classificatòria, o aquélls que, com és el cas d'Andorra, mai han passat de la semifinal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada