divendres, 27 de febrer del 2009

I ELS JUSTOS, A PAGAR, COM SEMPRE.

Fa uns quants anyd, veia amb sorpresa com una discogràfica catalana que fewia pocs mesos havbia tret al mercat el primer disc en català d'una de les artistes que té en cartera, a finals de la primavera llançava, sorprenentment, només a Barcelona, el mateix treball que aquesta emissora ja tenia, en una nova versió en portuguès.

En contactar des dels estudis de l'emissora amb el responsdable de promoció de la discogràfica, i preguntar-li per què no se'ns havia avisat de l'aparició del treball, aquest ens va dir que "era impossible" que l'haguéssim pogut trobar i comprar, tal i com li vam explicar, en una gran superfície comercial de la capital catalana. Tot i això ens va comentar també que "algú hauria fet el préssec", comercialitzant-lo allà on no tocava.

Ja fa temp`s que es parla del "top-manta", són aquells que, precisament sobre una manta, i d'aquí li vé el nom, i a terra,comercialitzen els discos i DVD pirates, un comerç que ara està enormememt pèrseguit i, en conseqüència, penat.

U2 acaba de treure un treball, de títol "No Line on the Horizon", que sortira a la vernda aquest dilluns, dia 2 de Març, però per culpa d'algú que "va fer el préssec" a la seva discogràfica de tota la vida, i el va penjar a Internet d'ón, durant unes hores, el passat cap de setmana, es podia baixar de manera quàsi lliire.

S'ha parlat en moltes ocasions d'imposar l'anomenat "Cànon digital" tan als discos compactes i DVD gravables com als aparells gravadors, un "cànon" que no distingeix aquélls que es "baixen" dfe manera massiva els discos i pel·lícules d'aquélls que recuperem el que ja vam comprar un dia, i pel que ja vam pagar el corresponent cànon, o, senzillament, guardem els nostres arxius personals io fotos.

Davant de tanta "relliscada", no només per part de personal que està dins de les discogràfiques, si no d'aquélls qui sustreuen màsters de discos i pel·lícules pel "top-manta", cal demanar-se per què sempre acabem pagant justos per pecadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada