dimecres, 21 de juny del 2023

HI HA CONTROL A LES XARXES SOCIALS?.

   Quan van aparèixer els "xats", que no van ser altra cosa que l'embió de les actuals; xarxes socials, aquests disposaven d'un "moderador" o "administrador".

  Es tractava d'una persona o equip de persones que, d'alguna manera, procuraven que el llenguatge, emprat ais xats, fos correcte. I, sobre tot, que per garantir la llibertat d'expressió, no hi hagués cap mena d'amenaça per a ningú.

  Fins i tot, aquests administradors tenien la potestad de "tallar el fil" a qui començava a proferir amenaces o insults de manera reiterada.

  L'arribada de les xarxes socials, que s'han diversificat de manera massiva, i que tenen molts més usuarisdel que tenien els xats, ha augmentat aquest problema de manera alarmant.

  Fa uns pocs dies, la xarxxa de l'estornell publicava una autèntica amenaça, que va ser publicada impunement per la persona que la va proferir. 

  No sé si ja ha estat esborrada. Però era quelcom força desagradable . Va ser denunciada per una altra publicació, on vam poder llegir-ho.

  Tot i que, en un temps, aquesta xarxa social "tallava el fil" de manera indiscriminada a tothom qui que consoideraven; "incomplidor de la normativa", el cert és que ara no hi ha gaire o gens de control per part de moderadors o administradors.

  Estan molt bé i són molt positives les xarxes socials. Però tampoc estaria de més que les mateixes tinguéssin alguna mena de control, per evitar situacions com la que acabo d'explicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada