dimecres, 14 de juny del 2023

JOGUINES...AMB DNI

   Tot i que de joguines se'n fabriquen arreu del territori espanyol, és la Comunitat Valenciana la que concewntra la fabricació de les mateixes.

  Darrerament, i amb la globalització, han aparegut multitud de falsificacions de joguines, moltes d'elles, fabricades fora de la Unió Europea i sense cap mena de garantia de seguretat. Precisament en aquest sentit, tan les Policies Locals, com la Nacional i les Autonòmiquess munten inspeccions, sobre tot quan s'acosten les festes de Nadal.

  Segons savia el diumenge passat l'agència EFE, les joguines portaran una mena de "DNI", que donarà informació als compradors sobre diversos aspectes de les mateixes, amb lo qual els usuaris podran tenir a les seves mans dades fefaents de traçabilitat i sostenibilitat de les joguines que comprin.

  Segons la mateixa Agència EFE, la iniciativa surt dels fabricants, pertò també de la universitat de València.

  Pel que fa el sistema d'identificació o "DNI" de les joguines, aquest consistirà en un codi QR que, en ser escanejat, conduïrà l'usuari a una pàgina web oficial, on es mostraran les dades del producte.

  I és que, donat que tot es pot falsificar, sembla que bén aviat qualsevol producte manufacturat que comprem haurà de disposar d'aquesta mena de "DNI", no sigui que ens donin; "gat per llebre".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada