dimecres, 12 de gener del 2022

L'EURO COMPLEIX 20 ANYS

 

El passat dissabte, dia 1 de Gener, es complia el 20è. aniversari de l'arribada a les nostres mans d'una nova moneda; l'euro.

Tot i que ja des del final dels 90 del passat segle XX, algunes operacions ja es feien de manera virtual en euros, l'arribada de les monedes i bitllets físics d'euro no va fer-se efectiva a Espanya fins a principis de l'any 2002.

De moment, van conviure euros i pessetes, de tal manera que, qui no havia anat al banc a canviar-les, encara podia utilitzar-les. Tot i això, progressivament van anar desapareguent les pessetes de les nostres mans, i ja tot es va fer en euros.

  De fet, alguns paisos de la UE no han volgut entrar mai en aquesta moneda que, d'alguna manera, ens uneix més com a Continent, i no provoca el problema que teniem abans si voliem viatjar a un altre pais, en que haviem de canviar les pessetes per la mone4a oficial del pais de destí.

L'arribada de l'euro va ser; per uns un motiu d'alegria. Però per altres, certament un maldecap, sobre tot, per les persones molt grans, acostumades a calcular tota la vida els preus en pessetes.

  L'euro fa 20 anys, i esperem que en faci molts més.














FOTO: algunes monedes i bitllets d'euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada