dimecres, 19 de gener del 2022

UN COMIAT DEFINITIU

 

Ja fa un temps que, en aquesta secció, ens fèiem ressò del fet que les cabines telefòniques, de les que ja només en queden uns pocs exemplars, tenien els dies comptats.

  L'any 1928, ben aviat farà un segle, va ser inaugurada la primera cabina telefònica a Espanya. En essència era un aparell, que estava ficat dintre d'un caixetí que calia obrir per accedir al dispositiu.

  Durant el segle XX, aquests aparells van ser força utilitzats i, fins i tot, en determinats centres; com ara Hospitals, estacions de tren i aeroports, estaven repartides de manera molt estratègica. I, encara que en un principi funcionaven amb unes fitxes que calia comprar en establiments; com estancs o cafeteries, més tard van començar a funcionar amb monedes.

  L'arribada i popularització dels telèfons mòbils van fer que les cabines caiguessin progrsssivament en l'oblit de manera que, segons reflectia a principis d'aquest mes el mitjà; "Periodista Digital", consultat per aquest programa, més del 88 per cent de persones entrevistadess asseguren no haver utilitzat mai una cabina.

  El cert és que, actualment, les gairebé 15000 cabines que queden per tota Espanya, aniran desapareguent poc a poc del mapa. I, com altres coses que han evolucionat, quedaran com a peces de museu o en la memòria dels qui, en alguna ocasió, les haviem utilitzat anys enrere.










 FOTO: Una típica cabina amb porta. Fonty: PERIODISTA DIGITAL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada