dimecres, 1 de juliol del 2020

LA VIDA DIGNA IMPORTA.

  la mort, fa unes setmanes, d'un ciutadà afroamericà dels Estats units, a mans d'un policia blanc, ha gemnerat tota una polèmica al voltant del tema racisme.

  Per una banda, l'anomenada; "guerra de les estàtues", en la que han estat enderrocats multitud de monuments a personatges, que hom ha considerat que eren; "esclavistes", on han estat incloses figures tan poc relacionades amb el tema; com ara; Fray Juníper Serra, Cristòfor Colòm, quin monument a Barcewlona s'ha vist amenaçat per part de radicals, o també; Miguel de Cervantes, un escriptor espanyol qui, lluny de ser esclavista, va estar empresonat al Marroc.

  El dilluns, 29 de Juny passart, al matí, em va sobtar la notícia, apareguda al 3/24.cat,, d'una campanya, engegada a la plataforma; "Change.org", en contra d'una llaminadura, creada durant els anys 60 del passat segle XX que, malgrart tot, encara exoisteix..

  A la campanya es recomana no utilitzar aquest poroducte, consistent en uns cacahets, recoberts de xocolata. La recomanació vé donada per la imatge que es mostra impresa a l'embolcall del producte que, segons els promotors, estignatitza els congolesos. Fins i tot, demanen a la firma que produeix tal llaminadura, que es disculpi.

  I és que malgrat la guerra de les estàtues, o la dels "conguitos", el que més importa en aquesta vida és el respecte a la vida digna de totes les persones, vinguin d'on vinguin. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada