dimecres, 8 de juliol del 2020

FINS I TOT, "LA SIRENETA"

  Arran de la campanya; "Black lives matter", ha sorgit una anomenada; "guerra de les estàtues", que ha comportat l'acarnissament, per part de radicals, contra diversos monuments que, no només s'han vist coberts de pintura de diversos colors, si no que alguns, fins i tot han estat fets caure dekls seus pedestals, arrossegats per terra i, fins i tot, fets miques.

  En d'altres ocasions el que ha passat és que hom ha fet pintades als mateixos pedestals dels monuments; com el cas de Fray Juníper Serra, a les Balears, o el primer cap de setmana de Juliol, en que es feia públic el fet que "La Sireneta", monument en memòria del seu creador, l'escriptor i poeta danès; Hans-Christian Andersen (1805-1875), ha aparegut vandalitzat amb una pintada a la seva base, en que hom qualifica l'ésser fantàstic com a "peix racista".

  El cert és que, quan ándersen va escriure el conte de "La Sireneta", que més tard, la Factoria Disney va dur a la gran pantalla, no va pensar en cap mena de racisme.

  Però, dissortadament, hi ha qui, o de petit, no es va llegir aquesta obra de l'autor danès o, senzillament, ignora el que és. I, dissortadament, el desconeixement i la ignorància també fan mal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada