dimecres, 8 de gener del 2020

UNA FORMA FÀCIL DE COMUNICAR-SE

  Com cada any, i ja en fa uns quants, l'anomenada; "Fundación del Español Urgente" (FUNDÉU), un organisme que depèn de l'agència EFE, i patrocina el BBVA, proposa una paraula  que etiqueta com a "paraula de l'any".

  2019 no ha estat una excepció i, per sorpresa de molts de nosaltres, la paraula triada ha estat; "emoji" que, en essència, no és una sola paraula, si no un conjunt de petites icones que permeten, en xarxes socials, expressar diversos aspectes que van, des de l'estat d'ànim, fins a voler expressar una idea de manera molt gràfica.

  Tot i que les emoticones van començar a ser emprades de manera molt puntual a finals del segle XIX, no ha estat fins l'actual; Era Digital, quan aquestes petites imatges han cobrat gran protagonisme.

  I és que, en ocasions, hi ha qui les utilitza de forma pràcticament exclusiva per tal de comunicar-se, arribant al que podriem titllar de llenguatge gairebé; "codificat".

  I és que, si fa uns dies una publicació digital assegurava que el fet de no practicar l'escriptura manual pot ser contraproduent, encara no se sap què pot passar si, en un moment donat, a les xarxes socials s'utilitzen de manera exclusiva emoticones (o emojis) i s'elimina tot rastre de text escrit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada