dimecres, 22 de gener del 2020

PAGAR PER EMPROVAR

  En els darrers temps s'estan donant una sèrie de fets que posen en clara evidència l'immens poder d'Internet.

  I és que, a la Xarxa, s'hi pot trobar gairebé de tot; des de la possibilitat de llegir les darreres notícies en linia o escoltar música i programes de ràdio o veure'n de televisió "a la carta", fins a comprar tot el que necessitem per la llar, passant per entrades de concerts, cinema i teatre o, si volem viatjar, bitllets de tren o d'avió.

  Internet també ens permet vestir-nos sense haver d'anar per res a la botiga física, un fet que, com ja s'ha pogut comprovar, està perjudicant els petits comerços dels que, segons un informe que apareixia fa unes setmanes, cada dia se'n perden uns 35 a tot el territori espanyol.

  I, sembla que aprofitant que les botigues físiques també tenen la seva homònima a Internet, hi ha qui actua amb certa picardia, i s'emprova les peces a la botiga física, on les podria comprar de forma fàcil. Però prefereix fer-ho en linia per que, senzillament, li ho portaran a casa.

  Fa temps que algú va proposar combatre aquest fenòmen mitjançant el cobrament d'una mena de fiança quan una persona vagi a la botiga física a emprovar-se peces que llavors no comprarà. I, segons informava TVE el 18 de Gener, ja hi ha una botiga, precisament de moda, que ha començat a posar en pràctica el cobrament, lo qual ha creat controvèrsia entre els clients de la mateixa, que es troba a la ciutat de Bilbao.

  Una cosa sí és certa. I és que, si comprem alguna de les peces que ens hem emprovat, el comerç ens descompta la fiança, que és de 15 euros, del preu final de l'adquisició.

  Una dita diu que cal "renovar-se o morir". Però en ocasions, l'"enemic" a batre és massa poderós i, més que renovar-se el que cal és protegir el moitjà de vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada