dimarts, 28 de gener del 2020

DE NOM; GLÒRIA, PERÒ MOLT TRÀGIC

  Gemeralment es posa nom, preferentment de dona, als huracans i també als tifons, encara que aquests darrers el tenen en xinès, japonès hindú o tagal, llewngües dels paisos de l'Orient Llunyà.

  La setmana del 20 al 26 de Gener, la Península Ibèrica va estar afectada per un temporal, en aquest cas, de Gregal i Llevant, al que es va posar el nom de; "Glòria".

  Però el cert és que "Glòrria" ha portat amb ell incomptables desperfectes, sobre tot a la costa i els cursos dels rius, com el Ter, que va inundar alguns carrers de la capital del Gironès, així com algunes instal·lacions  tals com piscines i cmplexos esportius , l'Auditori o també el subterrani de l'Hospital Trueta

    Però on més mal va fer, va ser a la costa, on va deiuxar el Delta de l'Ebre en una situació realment desastrosa, amb incomptables perdues, no només pels pescadors i criadors de musclkos i ostres, si no també pels conreus d'arròs, que es van omplir d'aigua salada.

  La resta de la costa tambné va patrir la fúria del mar, que ha deixat platges cmpletament inservibles i plenes de restes, no només orgàniques, si no també de plàstics, com podiem veure en els reportatges que els informatius televisis oferien.

Seguríssim que encara hi haura qui negui l'existència del canvi climàtic, i expliqui que això ès una cosa ciclica. Però el cert és que l'acció humana també està influint molt en aquest escalfament i aquestes variacionbs de temps i clima


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada