dimecres, 18 de desembre del 2019

ENTRE LLIBERTAT I DESCONSIDERACIÓ.

  Antigament existia la censura, una mena de "tribunal"per el que havien de passar tota mena d'obres; tan llibres, com discos, pel·lícules o alguns articles d'opinió, tan els produïts per autors espanyols, com els que entraven de paisos estrangers.

  I és que tot allò que es considerava; "contrari" al règim establert en aquells moments, o "pujat de to", era retallat o, en el pitjor dels casos, retirat de la circulació.

  Tot i això hi va haver algunes excepcions que, tot i haver passat llavors la censura, actualment no serien gaire correctes si ens mirem només l'aspecte de referir-se a alguns col·lectius; com per exemple les persones obeses o lletges.

  Fa uns pocs dies llegia en un mitjà digital el fet que, a Melendi, li ha caigut una bona esbroncada per part d'un col·lectiu tan necessari com és el d'Infermeria. I és que el cantant que, en ocasions, és un pel irreverent, sembla que ha insultat greument aquest col·lectiu en una de les seves darreres cançons, cosa que, evidentment, ha molestat molt i enfadat un col·lectiu que, en ocasions, ha de treballar sota condicions difícils; com pot esser el servei d'Urgències o un quiròfan d'un gran hospital.

  Ja saben que hi ha llibertat d'expressió. però seria bo que, abans de plasmar una idea sobre qualsevol suport que el faci accessible als demés, ens penséssim molt bé què és el que volem dir, i procuréssim no atacar ningú, no fos cas que, per culpa d'algun d'aquests atacs, rebéssim una renyada majúscula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada