dimecres, 29 de maig del 2019

DEL MORSE A L'EMAIL

  El divendres, 24 de Maig passat, van complir-se 175 anys des que Samuel Morse (Boston, 27 Abril 1791-Nova York, 2 Abril 1872) , enviés el primer missatge mitjançant el telègraf, dispositiu que ell mateix havia creat.

  De fet, Morse havia estudiat matèries gens relacionades amb l'electricitat i, financerament, es mantenia mercès a la pintura, segons Viquipèdia reflecteix, encara que estava molt interessat en els descobriments relacionats amb l'electricitat.

  La primera línia telegràfica va ser instal·lada entre Nova York i Baltimore, però bén aviat al pais es va teixir una xarxa de terminals telegrpàfics.

  Malgrat qure el servei ha estat utilitzant-se a tot el planeta fins bén entrat aquest segle XXI, el cert és que les comunicacions mitjançant el mateix, generalment missatges urgents, han anat disminuïnt amb els anys, de tal manera que ja hi ha paisos que l'han deixat com a peça de museu.

  I és que a la velocitat que, primer el fax  i més tard Internet, amb els xats primer i més tard amb les xarxes socials que es poden, fins i tot, utilitzar des del mòbil, han acabat amb un mitjà de comunicació que, en èpoques passades, va ser, fins i tot, vital.

  Tot i això, el cert és que l'anomenat; "Codi Morse", inventat pel mateix creador del telègraf, encara està en plena vigència. I, fins i tot hi ha radioaficionats que prefereixen comunicar-se en aquest sistema més que mitjanánt la veu, lo qual assegura a aquest llenguatge d'impulsos elèctrics que generen "punts" i "ratlles", una vida encara llarga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada